Trends Kerst 2013: Luxe, Design & Blauw

Waar in de wereld er nog steeds sprake is van crisis, zie je vaak bij feestdagen het tegenovergestelde. Om de zorgen te vergeten wordt er juiste extra uitgepakt met feestelijke momenten als Kerst. Hoe slecht het ook gaat, we laten onze leuke familiefeesten niet verpesten.  Dit vertaalt zich o.a. ook in de trends voor de kerstviering in 2013: Luxe.

Kerstboom en kerstdecoratie
Dat een kerstboom ook in 2013 niet mag ontbreken, zal geen verassing zijn. Maar dit jaar zal de versiering toch iets anders zijn. Waar misschien soberheid en eenvoud de afgelopen jaren aan populariteit wonnen, brengt 2013 uitbundigheid.

Kerstbomen
zilversparAllereerst zijn grote kerstbomen dit jaar populair. Dit jaar geen klein boompje die op de bijzettafel staat, maar een echte grote kerstboom is dit jaar de norm.  De bomen met weinig naalduitval (de Noordmann en de nog decoratievere Blauwspar) zullen dit jaar verder groeien qua populariteit. De meeste mensen halen in het eerste weekend na Sinterklaas de kerstbomen in huis en versieren deze gelijk met nodige decoraties.

Kerstdecoraties
Qua decoraties verandert er in 2013 meer. Bijzondere decoratie zijn de trend de komende kerst. De effen gekleurde kerstballen kunt u dit jaar in de berging laten staat, bijzondere blauw-pantone-designkerstbaldesignkerstballen zullen hun intrede doen. Bekende designmerken hebben de meest prachtige kerstballen ontworpen die perfect in uw woning staan. Een goed voorbeeld hiervan zijn de exclusieve kerstballen van Pantone. Luxe kerstdecoraties die perfect in de kerstviering van 2013 passen.
Op het gebied van kerstverlichting kunt u niet meer komen aanzetten met ouderwetse verlichting. Het wordt de hoogste tijd om over te stappen op duurzame LED-verlichting. Zowel binnen als buiten is deze verlichting een stuk veiliger en milieuvriendelijk.


Kerstkleur van het jaar: Blauw
Bijna ieder jaar is er wel een echte kerstkleur. Dit jaar is dat blauw. Niet toevallig keert deze kleur terug in de bovengenoemde blauwspar en kerstballen. Ook in andere accessoires zal de blauwe keer terugkeren. Een tip is de mooie kleur van blauwe LED-verlichting, op de donkere avonden kleurt deze prachtig. Natuurlijk mag het blauw ook worden gecombineerd met zilver, een mooie kleur die mooi bij blauw past.
kerstverlichting-blauw

Een leuke uitspatting naast blauwe kerstbomen zijn de gouden bomen die misschien wel iets over de top zijn. Bij de Bijenkorf staat een gouden kerstboom die wel erg doet denken aan de bling bling waar menig rappers zich mee laat omringen.

Cadeaus
Bij kerst horen ook cadeautjes. En om het iedereen in de familie naar de zin te maken, wordt er dit jaar flink uitgepakt. De meest populaire cadeaus zijn dit jaar elektronische cadeaus zoals de iPad, de eReader en smartphones. Gebruiksproducten die in  zware economische tijden tussendoor worden gekocht, maar waar consumenten nu een bijzonder moment voor zoeken om er een voor henzelf, partner en kinderen aan te schaffen. En kerst is natuurlijk een perfecte dag voor zo’n groot luxe cadeau. Maar natuurlijk ook boeken en films blijven erg populair om te geven. Voor kinderen blijft speelgoed het perfecte cadeau.

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter