Tradities onder druk – Boxing Day Soccer

Het was me wel een Sinterklaasfeest, waar dit eigenlijk net als kerst een prachtig feest is ging de discussie dit jaar eigenlijk alleen maar over zwarte pieten, slavernij rode lippen en oorbellen. Zonde want de gedachte van het feest is juist toch om kinderen in het zonnetje te zetten en om gezellig met de een gezellige avond te hebben. Maar tradities staan niet alleen met Sinterklaas op het spel. Ook in Engeland staat een belangrijke jaarlijkse traditie terugkerend ter discussie: Het voetballen op 2e kerstdag (26 december) oftewel Boxing Day Soccer.

Want wat voor Engelsen een jaarlijks evenement is, wordt door de vele buitenlandse spelers en trainers die in de Premier League actief zijn minder gewaardeerd. De spelers willen terug naar eigen land om daar de kerst te vieren met familie, terwijl bijna alle trainers een winterstop willen introduceren om overbelasting voor de spelers te voorkomen. Gelukkig geeft de Engelse voetbalbond de FA geen krimp en kunnen we ook dit jaar weer genieten van Boxing Day Soccer.

Het programma van de premier League op Boxing Day dit jaar:
Hull City – Manchester United
West Ham United -Arsenal
Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion
Norwich City – Fulham
Newcastle United – Stoke City
Everton – Sunderland
Chelsea – Swansea City
Cardiff City -Southampton
Aston Villa – Crystal Palace
Manchester City – Liverpool

Overigens wordt niet alleen gespeeld op Engeland? Ook in de andere Britse landen wordt gewoon gevoetbald op verschillende niveaus. Bij de lagere competities wordt extra rekening gehouden met de programma’s door dicht bij elkaar gevestigde clubs tegen elkaar te laten spelen. Ideaal voor gezinnen die een heerlijke voetbalmiddag willen combineren met een familiebezoek of een kerstmaaltijd.

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter