Maak je eigen kaars!

In de donkerste maand van het jaar steek je net wat vaker een kaarsje aan. En wat is er nu leuker om een eigen kaars te maken en deze daarna op te branden? Het maken van een eigen kaars is eenvoudig dankzij de volgende handleiding:

Welke bestanddelen en gereedschappen heb je nodig om aan de slag te gaan?

eigen kaars– Een oude pan
– Een leeg conservenblik – verwijder de bovenkant van het blik.
– Oud kaarsvet – restanten van een oude kaars
– Een lont (verkrijgbaar bij iedere hobbywinkel)
– Geurolie (optioneel, en eveneens verkrijgbaar bij iedere hobbywinkel).
– Decoratiematerialen (optioneel)

Alles in huis? Ga dan gelijk aan de slag! Doorloop de volgende stappen:
1) Zet de pan op het vuur en gooi hierin het oude kaarsvet. Je kan kiezen voor een mix van verschillende kleuren, of voor een enkele kleur. Geheel naar eigen keuze.  Verhit het kaarsvet tot het vloeibaar is.
2) In het vloeibare kaarsvet kun je optioneel de geurolie en decoratiemateriaal toevoegen. Je kaarsvet en de basis van je eigen kaars is af
3) Pak het blik (let er goed op dat deze niet lek is) en giet voorzichtig het hete(!) kaarsvet in het blik. Hou hierbij de lont in het midden, zodat de kaars strakjes ook daadwerkelijk branden kan.

Het kaarsvet moet nu afkoelen tot de gehard is. Zet de kaars eventueel in de koelkast om het afkoelen te versnellen.

4) Als het kaarsvet gestold is, is de kaars af! Haal deze uit het blik en bewonder je creatie!  Eventueel kun je om je kaars te perfectioneren eventueel nog (wassen) decoratiemateriaal op de zijkant plakken.
5) Fotografeer je kaars en stuur deze naar info@kerst.org (wij zetten de foto op deze pagina). Daarna kan je deze natuurlijk aansteken of ter versiering op tafel zetten.