Knutselen met kerst

Leuke knutseltips voor Kerst.  Perfect voor kinderen die iets leuks willen doen tijdens de kerstvakantie

1. Kleuren en laten bedrukken
kerstboomOp de website staan enkele kleurplaten voor kerst, leuk om in te kleuren met stiften of potloden. Als het kunstwerk af is, kun je deze natuurlijk laten bedrukken op een t-shirt of een mok zodat je een bijzonder kerstartikel in huis hebt.

2. Figuurtjes van kurk
engeltje makenSimpel maar poppetjes van kurk blijven erg grappig. Ook met kerst kan je leuke poppetjes maken. Zoals kerstmannetjes en wellicht wel een eigen kerststal vol met figuurtjes zoals Jozef en Maria en de drie wijzen. In dit voorbeeld hebben wij gekozen voor een engeltje.

3. Kerstbal verven
Een of meerdere oude kerstballen in huis? Dan wordt het tijd om deze een nieuwe uitstraling te geven. Bij de hobbywinkel kun je zogenoemde glasverf kopen waarmee je de kerstballen kunt oververven. Erg leuk voor kinderen om zo hun eigen kerstballen te maken. Zowel leuk om thuis te doen als op school.
kerstbal verven

kerststukje maken

4. Kerststukje maken
Mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst en misschien ook wel niet in huis. Het is overigens ook niet lastig om te maken. Bij ieder tuincentrum en hobbywinkel kan je tijdens de kerstweken volop leuke decoraties vinden waarmee je iets leuks kunt maken. Kerststakken, oase, kerstbal en denneappels zijn slechts enkele ingrediënten die je kunt gebruiken voor een mooi kerststuk. Misschien leuk om er een paar extra te maken? Bijvoorbeeld voor opa en oma? Of de buren?

5. Snoepketting maken
Als je kinderen een groet plezier wilt doen maak je samen met ze een heerlijke snoepketting. Uiteraard geheel in kerstkleuren voor het leukste effect richting de kerst. Lekker om daarna op te eten, maar natuurlijk ook leuk om de kerstboom met enkele snoepkettingen te versieren. Lees meer over het maken van een perfecte kerst snoepketting.

6. Zelf kaarsen maken
eigen kaars
Erg leuk om te doen; het maken van een eigen kaars. Ga aan de slag met oud kaarsvet en hergebruik alle resten. Een handleiding voor het maken van kaarsen kun je hier vinden. Benieuwd of je daarna de kaars nog durft aan te steken of dat je het zonde vindt.