Kerstkransjes maken

chocoladekransje

Zin om je eigen chocoladekransjes te maken? Het is makkelijker dan je denkt. Dit heb je ervoor nodig:

bakvorm-van-kerstkransjesIngrediƫnten en benodigdheden:
– Chocolade – kies zelf je favoriete soort
– Vormpjes voor de chocoladekransjes
– Bakfolie
– Magnetron
– Toppings zoals musketzaad, gekleurde suiker en hagelslag (leuk in combinatie met witte chocolade).

Stap1: Smelt de chocolade zodat je straks een bakje vloeibare chocolade hebt die je in de vormpjes kan gieten.
Er zijn verschillende mogelijkheden om chocolade te smelten. De makkelijkste manier is via de magnetron. Breek de chocolade in een kommetje (magnetronproof) en verwarm deze op 700 watt. Na 40 seconden even roeren, en vervolgens weer 40 seconden in de magnetron. Opnieuw roeren tot het helemaal vloeibaar is, en anders nog even in de magnetron. Afhankelijk van de hoeveelheid chocolade deze handeling een aantal keer herhalen. Belangrijk: vergeet niet te roeren!

Stap2: Chocolade in de vormpjes en decoreren
Schenk de vloeibare chocolade in de vormpjes en dek deze goed af met bakfolie. De chocolade zal bij het afkoelen overigens nog iets uitzetten, dus druk het folie goed tegen het vormpje aan. Als de chocolade harder is geworden kun je het vormpje er voorzichtig van af halen en de eventuele toppings over de chocolade schenken.chocoladekransje

Stap3: Afkoelen en uitharden
Laat vervolgens de chocolade helemaal hard worden. Om dit proces te versnellen kun je de kerstkransjes (op het bakfolie) in de koelkast zetten. Als het uitgehard is, kun je de kransjes gemakkelijk van het bakfolie verwijderen. Verwijder dan de eventuele overtollige chocolade zodat ze er perfect uitzien.

Stap4: Klaar … en vervolgens … :)
Vergeet niet een foto van je culinaire creatie te mailen naar info@kerst.org. Wij zullen je foto natuurlijk op deze pagina plaatsen ter inspiratie aan anderen.