Kerstboom

Als het gaat om kerst komt natuurlijk ook de Kerstboom te sprake. In Nederland misschien wel het belangrijkste kerstsymbool. Want wie heeft er nu geen kerstboom, versierd met kerstballen en lichtjes, in huis staan?

Fijnspar en Nordmann
De Fijnspar is jarenlang dé spar die werd gebruikt voor de kerstman. Eén nadeel, de naalden prikken en vallen snel uit. Voor veel consumenten twee belangrijke redenen om over te stappen op een kunstkerstboom.
De Nordmann spar is hiervoor de oplossing. Deze naaldboom heeft geen scherpe naalden en valt daarnaast ook nog eens veel minder snel uit. Ideaal om als kerstboom in huis te zetten. Nadeel is wel dat de bomen duurder zijn, dit komt doordat de boom minder snel groeit dan de Fijnspar.

Meer vergelijkingen in het overzicht van diverse soorten kerstbomen.

Grootste kerstboom
Steden en dorpen worden ook versierd. Op het belangrijkste plein wordt vaak een reusachtige kerstboom geplaatst van meer dan 10 meter hoog. Het ziet er gezellig uit, en vaak worden er rondom deze kerstboom andere kerstevenementen georganiseerd, zoals een levende kerststal.

De grootste kerstboom staat overigens in IJsselsteen, jaarlijks wordt hier de zendmast Lopik (ook bekend onder de naam Gerbrandytoren) in de verlichting gezet. Eigenlijk geen echte kerstboom dus, maar met een hoogte 367 meter veruit de hoogste.

Kleurplaat
Op onze kleurplatenpagina staat een kleurplaat van een kerstboom die gemakkelijk uitgeprint kan worden. Leuk voor kinderen om in te kleuren.