Duurzame kerst

Met de trend om steeds meer na te denken over de gevolgen van menselijk handelen op het gebied van het milieu, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om thuis, zelf, het kerstfeest op een duurzame manier te vieren.

1. Koop een kerstboom met kluit
Na het kerstfeest kun je je kerstboom planten in je eigen tuin. Uiteraard heb je daarvoor wel een kerstboom met kluit nodig. Deze kun je bij je tuincentrum afhalen. Vraag wel even na aan de verkoper of de kerstboom daadwerkelijk geschikt is om terug te planten. In sommige gevallen worden de kerstbomen (met kluit) met zoveel machinaal geweld uit de grond gehaald dat ze niet meer herplantbaar zijn.

2. Energiegebruik – duurzame kerstverlichting voor binnen en buiten led kerstverlichting
Voor een energiezuinige keuze van verlichting, kun je het beste kiezen voor LED-verlichting. Na de entree in de woningmarkt zie je tussen de andere kerstproducten steeds meer LED-kerstverlichting. Deze verlichting is veel en veel zuiniger dan de kerstverlichting met de gloeilampjes. Vergeet niet om de verlichting uit te zetten als je niet thuis bent!

3 Houten kerststal
Leuk voor thuis op tafel. Een kerststal. De houten traditionele kerststallen zijn momenteel weer helemaal in trek. Gemaakt van duurzaam gekapt hout leveren deze kerststallen tientallen jaren plezier op. Neem eens een kijkje bij de houten kerststallen die wij geselecteerd hebben.

4. Kerstballen
Als je kerstballen koopt, kies dan niet voor trendgevoelige kleuren. Zo kun je meerdere jaren genieten van de kerstballen. Designkerstballen zijn momenteel dan wel erg populair, maar zilverkleurige ballen zijn van alle tijden en een veilige keuze.

5. Duurzaam kerstpakket
Een tip voor ondernemers en werkgevers. Wil je aan het eind van het jaar je medewerkers verblijden met een geschenk? Kies dan voor een duurzaam pakket, met duurzame producten. Ook een prima manier om je eigen bedrijf of organisatie te profileren als ‘duurzaam ondernemer’.

6. Biologisch en duurzaam kerstdiner
Lekker eten is voor vele families en gezinnen een jaarlijkse traditie. Voor een duurzaam diner kunt u uw vlees en groente aanschaffen bij een biologische supermarkt of een biologische slager. Niet alleen duurzaam en eerlijk, maar ook veel lekkerder en gezonder!

Heeft u nog meer tips? Stuur deze naar info@kerst.org of plaats een reactie n het onderstaande formulier en wij zullen uw tip vermelden in deze lijst.

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter