De 10 leukste kerstfilms

Lekker op de bank genieten van een dvd-tje tijdens de kerstvakantie. Of met de hele klas een Kerstfilm kijken? Speciaal voor een gezellig filmmoment kunt u hier een top 10 vinden met de meest ultieme kerstfilms die er ooit zijn gemaakt:

10. Jingle All The Way
Arnold Schwarzenegger speelt een drukke zakenman die kerstcadeau wil regelen voor zijn zoontje. Hij wil graag als cadeau de ‘Turbo Man’. Echter deze speelgoedpop blijkt moeilijk verkrijgbaar. Uiteindelijk gaat de filmheld de strijd aan met Sinbad, de postbode, die ook zijn handen wil leggen op het allerlaatste exemplaar. Een gezellige en grappige familiefilm.

9. Elf
Films met Will Farell zijn sowieso de moeite waard om te zien, dus de film Elf mag dan ook niet in deze top 10 ontbreken. Als baby zoekt Buddy naar zijn kerstcadeautjes, als hij daarbij in een zak kruipt wordt hij per ongeluk meegenomen naar de Noordpool. Hier groeit hij op tussen de elven. Als hij volwassen wordt besluit hij terug te gaan naar New York om zijn afkomst te leren kennen. Eenmaal aangekomen valt de kerstbeleving in New York erg tegen. Tijd om ook om het Kerstfeest te promoten en iedereen te overtuigen van het bestaan van de Kerstman.

8. The Muppet Christmas Carol
Zonder de twijfel de leukste film van de Muppets. Met verwijzingen naar diverse kerstverhalen, maar waar Charles Dickens’ Christmas Carol de leidraad is. Met natuurlijk Kermit de Kikker, Miss Piggy en de Swedish chef. Een film die je een keer in je jeugd moet zien. Een perfecte kerstfilm met boodschap, ideaal om met de hele klas te bekijken.

7. The Nightmare Before Christmas
Animatiefilm geregisseerd door Tim Burton in zijn kenmerkende stijl van verrassende wendingen, liedjes en zwarte humor.  Het verhaal gaat over Jack Skellington, prominent inwoner van het enge Halloween Town. Hij ontdekt Christmas Town, een dorpje waar mensen niet bang zijn maar vrolijk. ‘Wat is dit voor vreemd vrolijk dorp?’ vraagt hij zich af. Tijd voor een bezoekje.
Zeker de moeite waard voor jong en oud, voor iedereen zit er wel iets bij.

6. The Grinch
Kerstfilm over een fantasiewereld die wordt bewoond door het volk de Who’s die eerder jaar gezellig met elkaar kerst vieren met o.a. cadeau’s. De Grinch, een groen kleurige monster dat in de bergen woont, stelt zich verkiesbaar als ceremoniemeester op aanraden van Cindy, een meisje wiens leven hij heeft gered. Dat zal de ultieme mogelijkheid zijn om zijn slechte imago te verbeteren bij de andere Who’s. Echter deze Who’s willen hem niet als ceremoniemeester hebben en bespotten zelfs de Grinch, die teleurgesteld terugkeert naar de bergen. Hier besluit hij wraak te nemen en de Kerst te verpesten.
Bijzondere film met mooie animaties en grime. Met als hoofdrolspeler Jim Carrey en Anthony Hopkins als verhalenverteller.

5. Home Alone 2: Lost in New York
Het tweede deel uit de triologie van Home Alone films. In tegenstelling tot het geflopte deel 3, spelen in deel 2 alle steracteurs nog mee (Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern). In het vervolg op Home Alone (deze staat nog hoger vermeld in deze top 10) staat Kevin er alleen voor, nadat hij per ongeluk op het verkeerde vliegtuig stapt. Terwijl zijn familie in het goede vliegtuig naar Miami zitten om daar de Kerst door te brengen, vliegt Kevin naar New York. Zullen ze dit jaar gezamenlijk Kerst vieren?

4. Arthur Christmas
Animatiefilm (2011) over de zoon van de Kerstman, Arthur, die de Kerst moet redden door het bezorgen van het laatste kerstcadeautje van het jaar, aan een jongetje dat was vergeten door de bezorgservice van de Kerstman. Arthur maakt tijdens de race tegen de klok een aantal bijzondere gebeurtenissen mee.  Een avonturenfilm met een kerstelijk randje.

3. A Chrismast Carol (1984)
De beste verfilming van het gelijknamige boek van Charles Dickens, waarin de oude, zure en gierige Ebenezer Scrooge een hekel heeft aan het vieren van het Kerstfeest. Het bezoek van 3 geesten op rij, die hem een spiegel voorhouden en het met zichzelf confronteren.

Een bijzondere film, zowel voor kinderen als ouders.

2. Polar Express
Jongen vertrekt met een magische treinreis naar de Noordpool om door de Kerstman te ontmoeten. De meeste bijzondere avonturen beleven ze onderweg. Een fantastische (animatie)kerstfilm die werd genomineerd voor 3 Oscars. Tom Hanks spreekt de stem in van de conducteur, die ook ook qua uiterlijk erg op de echte Tom Hanks lijkt. Meer dan het kijken waard!

1.  Home Alone
Onweerstaarbaar en uiteraard op nr. 1: Home Alone. Macaulay Culkin in de rol van Kevin McCallister in de gezelligste familie(kerst)film aller tijden. Een jongetje wordt tijdens de kerstvakantie alleen thuisgelaten. Niet alleen moet hij zichzelf zien te onderhouden, ook moet hij het huis en de familiebezittingen beschermen tegen twee inbrekers. (Twee glansrollen van Joe Pesci en Daniel Stern). Zal het goed aflopen?

Home Alone is de ultieme kerstfilm, niet voor niet wordt deze ieder jaar herhaalt en heeft iedereen wel bijzondere herinneringen aan deze film.