Boeken

Een boek cadeau doen? Speciaal voor u hebben wij de beste, leukste en meest verkochte boeken van 2013 in willekeurige volgorde op een rijtje gezet:

Dé boeken van 2013:

 

1. Inferno (door Dan Brown)

Dan Brown - Inferno

Het spectaculaire en goed ontvangen boek Inferno, is het vierde boek over professor Robert Langdon. Eerder verschenen ‘Het Bernini Mysterie’ (2000), ‘De Da Vinci Code’ (2003), ‘Het verloren Symbool’ (2009) met Robert Langdon als hoofdpersonage. Ook in dit boek draait het weer om raadsels, geheimzinnige codes en verrassende plotwendingen. Het thema van het boek is het ‘einde der tijden’. Lukt het Langdon ons te behoeden voor de hel (inferno)?

Inferno online bestellen via Bol.com, Cosmox of Bruna


2. Stoner (John Williams)JohnWilliam-Stoner

Al eind 2012 uitgegeven, maar vooral zeer goed gelezen 2013. Prachtige roman over een normale man, met een normaal leven. Een complete blik op het leven van docent Engels William Stoner; zijn liefde voor literatuur, de relatie met zijn ouders, de relatie met zijn vrouw en kind. Een alledaags leven met mooie kanten en minder mooie kanten. Van geboorte tot de dood. Veelvoudig geroemd als misschien wel het beste boek van 2012/ 2013. Een boek die niet mag ontbreken in de boekenkast.

Bestel Stoner bij Bol.com, Cosmox of Bruna


3. Vijftig tinten grijs, Vijftig tingen vrij en Vijftig tinten donkerder (E.L. James)50tintengrijs-EL-james

Ook in 2013 een absoluut verkoopkanon. De trilogie van schrijver E.L James over passie en liefde is wereldwijd inmiddels meer dan 70 miljoen keer over de toonbank gegaan. De drie boeken gaan over de (seksuele) relatie tussen Anastasia Steele en miljardair Christian Grey. De boeken worden ook wel de meest opwindende bestsellers aller tijden genoemd.

Bestel Vijftig tinten grijs bij Bol.com, Cosmox of Bruna
Bestel Vijftig tinten vrij bij Bol.com, Cosmox of Bruna
Bestel Vijftig tinten donkerder bij Bol.com, Cosmox of Bruna

Of bestel alle drie de delen in een luxe cadeaubox bij bol.com


4. Onkruid (door Bram Moszkowicz)onkruid
Op 22 april 2013 werd de meest bekende Nederlandse advocaat uit het ambt gezet. Gedoe met cash betalingen door cliënten, te hoge en onterechte facturen en het niet volgen bij de verplichte bijscholing voor advocaten leidde ertoe dat  Bram Moszkowicz niet langer mee actief mocht blijven als strafpleiter. Lang hoefde Nederland niet te wachten op een publieke terugkeer. In mei 2013 kwam zijn (tweede) boek uit: Onkruid, waar in Moszkowicz afrekent met zijn tegenstanders. Zowel in de rechtszaal, het Hof van Discipline en de media.

Bestel Onkruid direct via Bol.com, Cosmox of Bruna


5. Ik, Zlatan (door David Lagercrantz) Ik, Zlatan
Genialiteit en gekte liggen dicht bij elkaar. Vooral bij topvoetballer Zlatan Ibrahimovic die nationale kampioenschappen en schandalen lijkt te verzamelen, zoals als een een filatelist postzegels verzameld. In deze biografie een kijkje in de jeugd van Zlatan. Waar groeide hij op en hoe ontsnapte hij aan een uitzichtloze toekomst? Maar ook zijn leven als profvoetballer. Wat vindt hij van zijn trainers en medespelers. In dit boek geschreven door David Lagercrantz, geef Zlatan zijn ongezouten mening. Een aanrader, en niet alleen voor voetballiefhebbers.

Ik, Zlatan: Bestel via Bol.com, Cosmox of Bruna


6. Gepakt (door Mart Smeets) Marts Smeets - Gepakt
In 2013 werd zevenvoudig Tour de France winnaar Lance Armstrong ontmaskert als een dopinggebruiker. Ook Mart Smeets, bevriend met Armstrong, werd jarenlang voorgelogen. In dit boek kijkt hij terug op zijn eigen (naïeve) houding maar ook op het wielrennen in het algemeen. Met zijn zoveelste boek laat de talentvolle Mart Smeets zijn verscheidenheid zien. Niet alleen weet hij als sportpresentator miljoenen mensen te boeien, maar ook zijn boeken zijn kleine pareltjes. Zo makkelijk hij praat, weet hij ook anekdotes en bijzondere ervaringen op te schrijven.  Hetzelfde geldt voor ‘Gepakt’, een goed boek over list, bedrog en zelfreflectie.

Bestel Gepakt door Mart Smeets bij Bol.com, Cosmox of Bruna


7. Wachten op woensdag (door Nicci French)Wachten op woensdag - Nicci French
Nicci French heeft geen inleiding nodig, dit schrijversduo heeft al meerdere mooie titels op hun naam. In deze literaire thriller ga je ook helemaal mee in het spannende verhaal. In dit boek vindt een klein meisje haar vermoorde moeder. Psychoanalytica Frieda Klein speelt (na ‘Blauwe maandag’ en ‘Dinsdag is voorbij’) voor de derde keer de hoofdrol. Zij raakt verzeilt in de moordzaak en komt ook in aanraking met een journalist die ouders, met vermiste kinderen, interviewt.  Een spannende goedgeschreven thriller, die goede recensies heeft.

Bestel Wachten op woensdag bij Bol.com, Cosmox of Bruna


8.  400 brieven van mijn moeder (door Joseph Oubelkas) 400 brieven van mijn moeder - Joseph Oubelkas
Een bijzonder waargebeurd verhaal over Joseph Oubelkas die onterecht 10 jaar vast zat in een Marokkaanse gevangenis. Ondanks er geen enkel bewijs was en het vonnis niet klopte, moest Joseph toch 10 jaar de cel in. Met een positieve insteek woont in een gevaarlijke en harde wereld. Bijzondere gebeurtenissen en vriendschappen worden in het boek besproken.  Maar vooral de steun die hij krijgt van onbekende, vrienden en vooral zijn moeder zorgen ervoor dat Joseph op de been blijft. Een prachtig boek over de onvoorwaardelijke liefde tussen moeder en zoon, vriendschap, oneerlijkheid en doorzettingsvermogen.

Bestel bij Bol.com, Cosmox of Bruna